Premeu play per iniciar el vídeo

Informació

Esdeveniment corporatiu organitzat per Prodeca-Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Una trobada anual adreçada al sector agroalimentari català per tractar i debatre sobre temes de promoció i comercialització dels nostres productes.

Enguany el Fòrum acollirà l'acte de cloenda del projecte EUREGA, en el qual es presentaran els seus resultats i es debatrà sobre com promoure un sistema alimentari europeu més sostenible a través de la compra pública d'aliments.

Format

presencial amb públic i streaming,
en català i anglès

Horari

De 9.00 h a 14.00 h /
dinar networking: 14.15 h a 16.00 h /
Tarda sessió sobre contractació pública alimentària 16:00 h a 17:30 h

Públic

empresaris, associacions, entitats i
agents del sector agroalimentari

Aforament

180 persones
assistència prèvia inscripció

Programa

9.00h Benvinguda acte

Clara Sánchez-Castro Bonfill - Conductora de l'esdeveniment

9.05h Catalunya, un país amb estratègia alimentària

Carmel Mòdol - Secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC)

9.15h Origen i proximitat: consum i perspectives comercials

Ramon Sentmartí - Director gerent Prodeca

Tendències i oportunitats
9.30h Glocal Food: de tendència a motor de compra

Joan Riera - Director d'alimentació de Kantar Worldpanel

9.55h L'origen com a element transformador de l'empresa alimentària

Mila Valcárcel - Directora d'Eatable Adventures

Comercialització i competitivitat
10.40h Grans venedors del producte local: experiències i oportunitats

Moderador: Pablo de la Rica - Cap de l'àrea de coneixement de retail i alimentació d'AECOC

Joan Sabartés - Director d’operacions. Bon Preu

Victor Asensio - Director de frescos. ALDI

José Carrasco - Responsable estratègia de producte local a Catalunya. Carrefour

11.35h Pausa cafè
La proximitat del futur
12.15h Repensar el sistema alimentari en el present context: del volum al valor

Antonio Turiel - Investigador científic del CSIC

La digitalització de l'origen
13.00h Calçots i robots, un futur tecnològic de l'alimentació

Javier Sirvent - Evangelitzador tecnològic

13.55h Cloenda

HC - Teresa Jordà - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC)

Dinar networking – Àpat Catalunya: menjar que se serveix en actes de representativitat institucional o empresarial catalana, tant en l’àmbit local com a l’exterior, basat en productes i gastronomia catalana.

Programa EUREGA - Final Conference

16.00h Benvinguda

Sjef de Pont - Project Manager i Coordinador del projecte EUREGA

16.05h Interreg Europe. Estat actual de la cooperació interregional

Laurentiu David - Responsable de projectes a l’Interreg Europe Joint Secretariat.

16.15h De l'aperitiu a les postres - Resultats del projecte EUREGA

Tünde Szabó - Gerent de desenvolupament regional al govern del comtat de Hajdú-Bihar, Hongria.

Neus Balaguer - Gestora de projectes europeus a Prodeca, Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

16.35h La compra pública d'aliments a Europa. Visió gene

Cristina Massot - Subdirectora general d'Indústries i Qualitat Agroalimentàries del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

16.45h Com promoure un sistema alimentari europeu més sostenible mitjançant la compra pública

Taula rodona conduïda per Arnau Queralt - Director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) i president de la European network of Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC)

Betina Bergmann Madsen - El poder de la compra pública d'aliments: implementació de l'estratègia alimentària i objectius ecològics a Copenhaguen, Dinamarca

Catarina Vasconcelos - Reptes i oportunitats de la compra pública sostenible d'aliments: el cas d'Idanha-a-Nova, Portugal

Esther Sanz Sanz - La compra pública com a impulsor de les cadenes curtes de subministrament d'aliments: el cas d'Avinyó, França

Yago Calbet - Ecolocal: una nova certificació ecològica i de proximitat per a menjadors escolars, restaurants i comunitats, Catalunya

Oriol Carbonell - Fundesplai: un model educatiu global per als menjadors escolars, Catalunya

17.10h Debat obert
17.30h Clausura de l’acte

Ramon Sentmartí - Director gerent de Prodeca

Ponents

Carmel Mòdol

Secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Ponència: Catalunya, un país amb estratègia alimentària

Més informació >

Antonio Turiel

Investigador científic del CSIC

Ponència: Repensar el sistema alimentari en el present context: del volum al valor

Més informació >

Joan Sabartés

Director d’operacions de Bon Preu

Més informació >

Víctor Asensio

Director de la divisió de productes frescos d'Aldi Espanya

Més informació >

José Carrasco

Responsable de l’estratègia de producte local a Catalunya de Carrefour

Més informació >

Javier Sirvent

Evangelitzador tecnològic

Ponència: Calçots i robots, el futur tecnològic de l'alimentació

Més informació >

Teresa Jordà

HC Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Més informació >

Edició anterior