Premeu play per iniciar el vídeo
Esdeveniment corporatiu organitzat per Prodeca-Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Una trobada anual adreçada al sector agroalimentari català per tractar i debatre sobre temes de promoció i comercialització dels nostres productes.
Enguany el Fòrum acollirà l'acte de cloenda del projecte EUREGA, en el qual es presentaran els seus resultats i es debatrà sobre com promoure un sistema alimentari europeu més sostenible a través de la compra pública d'aliments.
Format
presencial amb públic i streaming,
en català i anglès
Horari
De 9.00 h a 14.00 h /
dinar networking: 14.15 h a 16.00 h /
Tarda sessió sobre contractació pública alimentària 16:00 h a 17:30 h
Públic
empresaris, associacions, entitats i
agents del sector agroalimentari
Aforament
180 persones
assistència prèvia inscripció
9.00h |
Benvinguda acte Clara Sánchez-Castro Bonfill - Conductora de l'esdeveniment |
---|---|
9.05h |
Catalunya, un país amb estratègia alimentària Carmel Mòdol - Secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) |
9.15h |
Origen i proximitat: consum i perspectives comercials Ramon Sentmartí - Director gerent Prodeca |
Tendències i oportunitats |
9.30h |
Glocal Food: de tendència a motor de compra Joan Riera - Director d'alimentació de Kantar Worldpanel |
9.55h |
L'origen com a element transformador de l'empresa alimentària Mila Valcárcel - Directora d'Eatable Adventures |
Comercialització i competitivitat |
10.40h |
Grans venedors del producte local: experiències i oportunitats Moderador: Pablo de la Rica - Cap de l'àrea de coneixement de retail i alimentació d'AECOC Joan Sabartés - Director d’operacions. Bon Preu Victor Asensio - Director de frescos. ALDI José Carrasco - Responsable estratègia de producte local a Catalunya. Carrefour |
11.35h | Pausa cafè | La proximitat del futur |
12.15h |
Repensar el sistema alimentari en el present context: del volum al valor Antonio Turiel - Investigador científic del CSIC |
La digitalització de l'origen |
13.00h |
Calçots i robots, un futur tecnològic de l'alimentació Javier Sirvent - Evangelitzador tecnològic |
13.55h |
Cloenda HC - Teresa Jordà - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) |
Dinar networking – Àpat Catalunya: menjar que se serveix en actes de representativitat institucional o empresarial catalana, tant en l’àmbit local com a l’exterior, basat en productes i gastronomia catalana. |
16.00h |
Benvinguda
Sjef de Pont - Project Manager i Coordinador del projecte EUREGA |
---|---|
16.05h |
Interreg Europe. Estat actual de la cooperació interregional
Laurentiu David - Responsable de projectes a l’Interreg Europe Joint Secretariat. |
16.15h |
De l'aperitiu a les postres - Resultats del projecte EUREGA
Tünde Szabó - Gerent de desenvolupament regional al govern del comtat de Hajdú-Bihar, Hongria. Neus Balaguer - Gestora de projectes europeus a Prodeca, Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. |
16.35h |
La compra pública d'aliments a Europa. Visió gene
Cristina Massot - Subdirectora general d'Indústries i Qualitat Agroalimentàries del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. |
16.45h |
Com promoure un sistema alimentari europeu més sostenible mitjançant la compra pública
Taula rodona conduïda per Arnau Queralt - Director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) i president de la European network of Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC) Betina Bergmann Madsen - El poder de la compra pública d'aliments: implementació de l'estratègia alimentària i objectius ecològics a Copenhaguen, Dinamarca Catarina Vasconcelos - Reptes i oportunitats de la compra pública sostenible d'aliments: el cas d'Idanha-a-Nova, Portugal Esther Sanz Sanz - La compra pública com a impulsor de les cadenes curtes de subministrament d'aliments: el cas d'Avinyó, França Yago Calbet - Ecolocal: una nova certificació ecològica i de proximitat per a menjadors escolars, restaurants i comunitats, Catalunya Oriol Carbonell - Fundesplai: un model educatiu global per als menjadors escolars, Catalunya |
17.10h | Debat obert |
17.30h |
Clausura de l’acte
Ramon Sentmartí - Director gerent de Prodeca |
Secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Ponència: Catalunya, un país amb estratègia alimentària
Director gerent de Prodeca
Ponència: Origen i proximitat: consum i perspectives comercials
Director d'Alimentació de Kantar Worldpanel
Ponència: Glocal Food: de tendència a motor de compra
Directora Eatable Adventures
Ponència: L'origen com a element transformador de l'empresa alimentària
Cap de l'Àrea de Coneixement de Retail i Alimentació d'AECOC
Ponència: Com ven la gran distribució el producte local: experiències i oportunitats
Investigador científic del CSIC
Ponència: Repensar el sistema alimentari en el present context: del volum al valor
Responsable de l’estratègia de producte local a Catalunya de Carrefour
Evangelitzador tecnològic
Ponència: Calçots i robots, el futur tecnològic de l'alimentació